miercuri, 14 martie 2012

De ce sa facem fapte bune?

   Atunci cand simtim ca viata noastra nu merge pe fagasul cel bun este cel mai bun moment sa facem un pas inapoi si sa ne calculam mult mai bine actiunile pe care le intreprindem. Stim ca este cazul sa regandim strategia prin intermediul careia sa "atacam" viata. Sa incercam sa facem bine unor oameni fara a astepta ceva in schimb.

   De multe ori credem ca cei din jur percep aceste fapte ca fiind reflectarea slabiciunii noastre. Insa trebuie sa fim foarte atenti si fata de cine facem aceste fapte bune. Nu se numeste act de caritate daca ajutam oamenii care nu cer ajutorul nostru sau care nu au nevoie de ajutor.

   Trebuie sa fim buni folosind timpul nostru, banii nostri. Trebuie sa simtim ca facem un sacrificiu. Sunt multe persoane care fac acte caritabile pe banii altora.

   Am auzit la un moment dat o poveste pe care vreau sa v-o impartasesc si voua. O fetita se plimba pe plaja dimineata si din cauza efectului de flux-reflux o multime de pesti erau pe uscat. Miloasa, fetita a inceput sa ii ia pe rand si sa-i arunce in apa. Facea aceasta operatiune din ce in ce mai repede, pentru ca isi dadea seama ca pestii sunt foarte multi si voia sa salveze o mare parte din ei. La un moment dat se apropie de ea o doamna si o intreaba de ce depune atata efort cand e clar ca nu poate sa-i salveze pe toti. Fetita ii raspunde: "Stiu ca nu pot sa-i salvez pe toti, dar pot sa salvez cativa. Si sunt bucuroasa pentru asta."

   Probabil ati auzit sintagma ca "Orice gand pozitiv atrage fapte pozitive in viata noastra". Eu prefer sa spun ca de fiecare data cand noi facem o fapta buna, persoana care primeste gestul pe care il facem noi ne trimite un inger. De multe ori ne suparam pe aceste persoane pentru ca nu ne intorc gestul. Ar trebui sa stiti ca de multe ori fapta buna se intoarce la noi, insa nu de la omul pe care l-am ajutat.

   Din ce in ce mai multe persoane sunt interesate de partea materiala a vietii si uita de evolutia spirituala. Multi invoca prea-cunoscutul motiv "nu am timp". Uitam de principiile morale care de fapt stau la baza existentei fiintei umane.

   Fiecare dintre noi ar trebui sa-i dedice un timp si sufletului sau, nu doar partii materiale a vietii. Probabil auziti din ce in ce mai des cum ca nu mai putem sa dormim din cauza stresului. Si cu cat ne stresam mai mult ca nu putem sa dormim, cu atat ne dam seama ca avem nevoie de mai mult timp ca sa facem bani. Asadar, ne invartim mereu intr-o situatie fara iesire. Numai noi putem sa gasim calea de a evada din acest cerc.

   Asadar, ca sa reusim in viata, si mai ales pe plan financiar asa cum ne dorim cu totii, este foarte important sa ne facem timp sa ne ingrijim si de corpul nostru astral.

Un comentariu: