miercuri, 30 noiembrie 2011

Ce este pendulul si cum il folosim

   De peste cinci secole fizicienii studiaza atent acest "fenomen". De ce spun fenomen? Pentru ca inca nu se stie cu siguranta daca poate fi utilizat doar ca arta divinatorie. In trecut, pendulul din zilele noastre era reprezentat de nuielele de alun folosite in cautarea apelor subterane.

   Nu este nevoie sa cumparam un pendul special, putem sa-l confectionam noi insine. Ca si exemplu pot sa va dau: sa suspendam un nasture de o sfoara. Este foarte important sa simtim ca acel pendul este al nostru, ca ne reprezinta.

   Exercitiu de folosire a pendulului: stai pe scaun, cu picioarele indoite (nu picior peste picior), cu spatele drept si complet relaxat. Este foarte important sa fii singur in camera si sa ai pe fundal o muzica lenta, care sa te introduca in atmosfera si sa te ajute sa te concentrezi. Pui antebratul stang pe masa (daca esti stangaci) si sa sprijini cotul drept pe masa, pentru a echilibra pulsul mainii cu care tii pendulul.  Apuca sfoara pendulului intre degetul mare si aratatorul mainii drepte (daca esti dreptaci). Ridica mana pana cand varful pendulului ajunge sa coincida cu mana incheieturii, de aceeasi parte a degetului mare. Acum, incearca sa te concentrezi asupra scopului urmaririi pendulului.

   Pendulul poate sa execute doua miscari: normala si circulara. In general, folosit ca arta divinatorie, pendulul poate sa raspunda la intrebari gen "da sau nu".

   Cum este insa posibil, de exemplu, sa gasesti un obiect cu ajutorul pendulului? Fiecare obiect care exista in lumea materiala are propria energie pe care o emite si care este captata de pendul. Pendulul capteaza acea energie si ti-o transmite tie. Nimic mai usor, nu?

   In viata de zi cu zi putem sa folosim pendulul in diverse scopuri: pentru a descoperi apa sau alte minerale in sol, pentru a vedea daca o persoana este bolnava, pentru a afla unde se "ascunde" un anumit obiect si exemplele pot continua. Imaginatia noastra conteaza...

  Practic, in traducere libera, pendulul este acel obiect care ne transmite noua insine informatiile aflate in subconstient, insa la care noi nu avem intotdeauna acces.


  

2 comentarii: